وام فا ، پایگاه خبری وام و تسهیلات بانکی
مالیات حقوق و دستمزد چیست؟ بهترین پاسخ به این سوال این است: یکی از درآمدهای دولت برای اداره کشور مالیات حقوق و دستمزد محسوب میشود. برای همین دولت هر سال مبلغی را به عنوان مالیات حقوق در لایحه بودجه میگنجاند. طبق ماده 85 قانون مالیات مستقیم، هر درآمد، حقوق و حقالزحمه مربوط به شغل که مستمر یا غیرمستمر باشد، درآمد مشمول مالیات حقوق به حساب میآید. درآمد مشمول مالیات البته قوانین جداگانهای برای حقوق اصلی، مزد یا مقرری دارد که هر کدام تعریف جداگانهای در قوانین مالیاتی و حقوق دارند.
هر کسی که به هر طریقی مشغول کار باشد و به ازای کاری که میکند، حقوق بگیرد و تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفته، باید بخشی از دریافتی خود را به عنوان مالیات حقوق و دستمزد بپردازد. این مبلغ که ماهانه از حقوق تمام کارمندان و کارگران کسر میشود، طبق جدول محاسبه مالیات حقوق از افراد گرفته میشود. مالیات حقوق و دستمزد جزو مالیاتهای مستقیم به حساب میآید. البته میزان مالیات بر حقوق افراد، بستگی مستقیم به مقدار حقوقشان دارد. یعنی محدوده حقوق هر فرد درصد مالیات پرداختیاش را مشخص میکند.
دولت هر سال سقف معافیت از مالیات را برای حقوق کارمندان و کارگران اعلام میکند. اما خیلیها هم دستمزد بالاتری از حقوق معاف از مالیات میگیرند. پس اگر شما هم جزو این دسته هستید و میخواهید بدانید محاسبه مالیات حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۴ چطور انجام میشود، مطلب پایین را بخوانید.
نیازی به پرداخت مالیات نیست. اگر تا 288 میلیون در سال یا همان 24 میلیون در ماه حقوق میگیرد، در سال 1404 معاف از پرداخت مالیات به حساب میآیید.
اگر حقوقتان در این محدوده قرار میگیرد، ابتدا جمع حقوق و مزایا را از 24 میلیون تومان کم کنید. 10% عدد باقیمانده مالیاتی است که باید بپردازید. افراد این طبقه باید 10 درصد درآمدشان را مالیات بدهند.
به عنوان مثال، فرض کنید حقوق یک نفر در سال 1404، 30 میلیون تومان باشد. برای محاسبه مالیات باید 24 میلیون تومان را از 30 میلیون تومان کم کنید تا حقوق مازاد مشخص شود. سپس 6 میلیون تومان را در نرخ مالیات حقوق (10%) ضرب کنید تا مالیات حقوق 1404 مشخص شود (600 هزار تومان).
کسانی که حقوقشان در این طبقه قرار میگیرد، باید 15% درآمدشان مالیات بدهند. ابتدا مابهتفاوت حقوق افراد تا ۳۰ میلیون تومان با مالیات 15درصدی محاسبه میشود. بعد هم 10 درصد مالیات 24 تا 30 میلیونی از آنها کسر خواهد شد.
کسانی که حقوقشان در این محدوده است، باید 20% حقوقشان را مالیات بدهند. مقدار حقوق دریافتی را از 38 میلیون کسر کنید. 20 درصد مبلغ باقیمانده مالیات حقوق است. بعد هم به صورت پلکانی مالیات طبقه سوم و طبقه دوم را که 15درصد و 10 درصد خواهد بود، از حقوقشان کسر میشود.
کسانی که حقوقشان در این طبقه قرار میگیرد، باید ۲۵% درآمدشان مالیات بدهند. مقدار حقوق دریافتی را از ۵۰ میلیون کسر کنید. ۲۵ درصد مبلغ باقیمانده مالیات حقوق است. بعد هم به صورت پلکانی مالیات طبقه چهارم، سوم و طبقه دوم را که 20% و 15% و 10% خواهد بود، از حقوقشان کسر میشود.
اگر جزو حقوقبگیران نجومی هستید، باید 30% درآمدتان را مالیات بدهید. مدل محاسبهاش را هم خودتان پیدا کنید، ما آنقدری حقوق نمیگیریم که مالیات نجومیبگیران را هم برایشان حساب کنیم.
اگر حقوقبگیر هستید حتما میدانید که حقوق یک کارگر یا کارمند از مجموعه حقوق و مزایایی تشکیل میشود که جمع تمام آنها به عنوان دستمزد نهایی حقوق به فرد پرداخت میشود. بد نیست بدانید که هر کدام از این مزایا که مبلغی را به حقوق شما اضافه میکند و جزو دریافتیتان به حساب میآیند، موارد مشمول مالیات بر حقوق هستند.
هر سال مبلغی به عنوان سقف حقوق معاف از مالیات اعلام میشود و کسانی که کمتر از این رقم حقوق بگیرند، معاف از مالیات هستند. سقف معافیت از مالیات و حقوق در سال 1402 حقوق کمتر از 10 میلیون تومان بود. در سال 1403 سقف معافیت مالیاتی درآمد تا 12 میلیون تومان در ماه بود که برای سال 1404 این مبلغ به 24 میلیون تومان (2 برابر) رسید. یعنی اگر دریافتی حقوقتان در یک سال کمتر از 288 میلیون تومان باشد، نیازی به پرداخت مالیات نیست.
نکته: اگر افراد از چند منبع مختلف حقوق بگیرند، مجموع حقوق و مزایای دریافتی آنها برای محاسبات در نظر گرفته میشود.
برای محاسبه مالیات حقوق، کل خالص حقوق مبنا قرار نمیگیرد و برخی از معافیتهایی که در ماده ۹۱ قانون مالیاتهای مستقیم ذکرشده، از حقوق کسر میشود. بخشی از این معافیتها مربوط به کارمندان سفارتخانهها و کنسولگریهاست که در اینجا از بررسی آنها چشمپوشی شده و مابقی موارد در ادامه ذکر شدهاند:
این معافیتها به عنوان کسرهایی از حقوق محاسبه شده و مالیات بر مابقی حقوق اعمال میشود. در برخی از موارد مثل حقوق پرسنل نیروهای مسلح و حقوق بازنشستگی و مستمری این کسری شامل تمام حقوق میشود.
حالا اگر کسی مالیات حقوق خود را به دولت پرداخت نکند، مشمول جریمه هم خواهد شد؟ جواب این سوال مثبت است. اگر لیست مالیات حقوق پرسنل یا حتی یک نفر به سازمان امور مالیاتی فرستاده نشود، دو درصد حقوق پرداختی و در صورت عدم پرداخت مالیات درصورتیکه مشمول مالیات باشند، جریمهای معادل ۱۰ درصد مالیات پرداختنشده در موعد مقرر و 2.5 درصد جریمه دیگر بابت هر ماه تاخیر به اصل رقم مالیات افزوده خواهد شد.
< نظر خود را بیان کنید >
نام و نام خانوادگی : * required
پست الکترونیک :
توضیحات : * required
< نظرات کاربران >
مطالب مشابه
جدیدترین مطالب
پربازدیدترین مطالب
وام فا ، فراهم کننده راهکار نوین در جهت اخذ سرمایه . برای اخذ سرمایه فوری می توانید با کارشناسان ما مشورت کنید.
چرا تیم وام فا؟
مرکز مشاوره سرمایه سازی وام فا با سابقه درخشان، نهاد مالی و بازرگانی تخصصی است که به ارائه انواع خدمات مشاوره مالی مبادرت می ورزد. وامفا به عنوان برترین وب سایت تخصصی مشاوره وام بانکی در کشور اقدام به اطلاع رسانی در خصوص انواع وام خرد وکلان، شرایط متقاضی، ضامنین، وثایق، نحوه دریافت وام، مدارک مورد نیاز متقاضی، پاسخ گویی به سوالات هر وام و همچنین پیشنهاد بهترین بانک در زمان موجود باتوجه به وام درخواستی هر متقاضی و همچنین بخش پذیرش و نمایش آگهی های خریداران و فروشندگان وام و ضامن وام بانکی نموده است.
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به گروه مالی وام فا میباشد.
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن