وام فا ، پایگاه خبری وام و تسهیلات بانکی
سازمان بورس و اوراق بهادار ایران موسسهای غیردولتی است که در سال ۱۳۸۴ تاسیس شده است. پیش از سازمان بورس و اوراق بهادار، سازمان دیگری به نام «سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار تهران» وظیفه ایجاد بستر برای معاملات اوراق بهادار در ایران را به عهده داشت. در سال ۱۳۸۴ مجلس شورای اسلامی قانونی با عنوان «قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران» تصویب کرد که بر مبنای آن ۴ بورس تشکیل شد که در مجموع عملیات اجرایی بورسها را به عهده گرفتند. این چهار بورس از این قرارند:
بر مبنای همین قانون، نظارت بر عملیات این بورسها هم به عهده سازمان بورس و اوراق بهادار گذاشته شد.
نکته: همه این چهار شرکت سهامی عام هستند و سهامشان در بورس عرضه شده است. هر کسی که کد بورسی داشته باشد و در بازار بورس فعالیت کند میتواند اگر دوست داشته باشد بخشی از سهام این شرکتها را بخرد.
اکنون که با ساختار بورسهای ایران را خلاصهوار مرور کردیم، بحث «فرابورس» را هم میتوانیم بهتر درک کنیم. «فرابورس ایران» شرکت مستقلی است که زیر نظر «سازمان بورس و اوراق بهادار» فعالیت میکند.
اما حالا که بورس داریم، چه دلیلی دارد که فرابورس هم داشته باشیم؟ نکته اینجاست که قوانین و نحوه فعالیت سازمان بورس به نحوی است که شرکتهای خاصی میتوانند در آن عرضه شوند و بسیاری از شرکتهای کوچک و متوسط که شرایط حضور در بورس را ندارند، نمیتوانند سهامشان را از طریق سازمان بورس عرضه کنند و از این طریق تامین مالی داشته باشند. دلیل وجودی فرابورس این است که همین خلاء را پر کند و به آن دسته از شرکتهایی که امکان حضور در بورس را ندارند، این فرصت را بدهد که سهامشان به شکل عمومی عرضه شود و سرمایهگذاران و معاملهگران بتوانند سهام این دسته از شرکتها را خرید و فروش کنند.
بله، این امکان وجود دارد. بعضی از شرکتها که سهامشان در فرابورس عرضه شده است و معامله میشود، ممکن است به مرور زمان شرایط حضور در بورس را به دست بیاورند. سهام این شرکتها پس از گذراندن مراحل قانونی از فرابورس به بورس منتقل میشود.
نکته: اگر سهام شرکتی از فرابورس به بورس منتقل شود، لازم نیست سهامداران آن کار خاصی انجام بدهند و آنها مانند قبل سهامداران شرکت خواهند بود.
تا اینجا دانستیم که بازارهای مالی گوناگونی وجود دارد که میشود در این بازارها انواع اوراق بهادار را خرید و فروخت. همچنین گفتیم که بورس و فرابورس در واقع دو بازار مالی مستقل از یکدیگرند که شرایط پذیرش شرکتها در هر کدام از این بازارها متفاوت است.
بهطور کلی پذیرش سهام شرکتها در بورس سختگیرانهتر از بورس است. در واقع در معنای عام، در فرابورس (که میتوان آن را بهنوعی «خارج از بورس» هم نامید) سهام شرکتهایی معامله میشود که روند انتشار اطلاعاتشان منظم نیست یا سودآوری پایداری ندارند (البته ممکن است این وضعیت درمورد بعضی از شرکتهای فرابورسی تغییر کند و این شرکتها مجوز حضور در بورس را به دست بیاورند).
خوب است این نکتهها را درمورد تفاوت بورس و فرابورس گوشه ذهنمان داشته باشیم:
نکته: وضعیت شفافیت مالی، روند انتشار اطلاعات و نظم برگزاری مجمامعِ شرکتهای فرابورسی یکسان نیست. بهطور کلی مالی شرکتهای بازار اول فرابورس از نظر شفافیت مالی وضعیت نسبتا مناسبتری دارند، ولی مثلا شرکتهای بازار پایه اخبار فعالیتهای شرکت و اطلاعات مربوط به صورتهای مالیشان را منظم منتشر نمیکنند. به همین دلیل است که میشود گفت خرید سهام از بازار پایه با بالاترین ریسک همراه خواهد بود.
خیر. درست است که برای انجام معامله در هر بازار مالی به شرایط خاصی نیاز است، اما داشتن کد بورسی برای خرید و فروش سهام در بورس و فرابورس کفایت میکند. دقت کنید که مثلا با این کد بورسی نمیشود در بورس کالا خرید و فروش کرد.
مهمترین مزیت فرابورس برای معاملهگران و سرمایهگذاران این است که امکان خریدوفروش سهام شرکتهایی را که نمیتوانند در بورس عرضه شوند فراهم میکند. به عبارت دیگر، سرمایهگذارانی که میخواهند روی شرکتهای کوچک و متوسطی سرمایهگذاری کنند که سهامشان در بورس نیست، میتوانند از بستر فرابورس استفاده کنند.
فرابورس این امکان را ایجاد میکند که مکانیسم عرضه و تقاضای سهام این شرکتها شفافتر از حالتی باشد که هیچ بستری برای چنین معاملاتی وجود نداشته باشد. علاوه بر این، فرابورس این امکان را فراهم میآورد که سرمایهگذاران با مبالغ اندک هم بتوانند سهام اینگونه شرکتها را بخرند. نقدشوندگی سهام این شرکتها هم از مزیتهای دیگر فرابورس برای سرمایهگذاران است.
< نظر خود را بیان کنید >
نام و نام خانوادگی : * required
پست الکترونیک :
توضیحات : * required
< نظرات کاربران >
مطالب مشابه
جدیدترین مطالب
پربازدیدترین مطالب
وام فا ، فراهم کننده راهکار نوین در جهت اخذ سرمایه . برای اخذ سرمایه فوری می توانید با کارشناسان ما مشورت کنید.
چرا تیم وام فا؟
مرکز مشاوره سرمایه سازی وام فا با سابقه درخشان، نهاد مالی و بازرگانی تخصصی است که به ارائه انواع خدمات مشاوره مالی مبادرت می ورزد. وامفا به عنوان برترین وب سایت تخصصی مشاوره وام بانکی در کشور اقدام به اطلاع رسانی در خصوص انواع وام خرد وکلان، شرایط متقاضی، ضامنین، وثایق، نحوه دریافت وام، مدارک مورد نیاز متقاضی، پاسخ گویی به سوالات هر وام و همچنین پیشنهاد بهترین بانک در زمان موجود باتوجه به وام درخواستی هر متقاضی و همچنین بخش پذیرش و نمایش آگهی های خریداران و فروشندگان وام و ضامن وام بانکی نموده است.
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به گروه مالی وام فا میباشد.
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن