وام فا ، پایگاه خبری وام و تسهیلات بانکی
با رشد سریع این فناوریها، بانکها و نهادهای مالی در سراسر جهان به دنبال راهکارهایی برای تنظیمگری و مدیریت این بازار نوظهور هستند. در ایران نیز بانک مرکزی به عنوان نهاد مسئول نظارت بر نظام بانکی، نقش حیاتی در تنظیمگری و مدیریت رمزپولها ایفا میکند.
واژهها و عبارات بهکاررفته در این سند به شرح زیر است:
پول دیجیتال بانک مرکزی: پول رسمی کشور است که بهصورت دیجیتالی یا با استفاده از فناوری دفترکل توزیع شده، از طرف بانک مرکزی منتشر میشود.
رمزدارایی: هر نماد رقومی (دیجیتال) ارزش، حق مالی یا غیرمالی، که به شکل الکترونیکی بهصورت متمرکز یا غیرمتمرکز قابل انتشار، عرضه، نگهداری و انتقال است. رمزداراییها بر اساس کاربرد، شامل سه نوع رمزپول، توکن اوراق بهادار و توکن کاربردی هستند.
رمزپول (توکن معاملاتی): نوعی پول رقومی (دیجیتال) رمزنگاری شده است که در بستر پایگاه داده اشتراکی به صورت متمرکز (با محوریت بانک مرکزی) یا غیرمتمرکز ایجاد و به صورت غیرمتمرکز مبادله میشود.
نکته: در این مطلب هرجا از واژه رمزپول استفاده میشود، منظور انواع رمزپول شامل تمامی توکنهای معاملاتی، به غیر از «پول دیجیتال بانک مرکزی» است.
کارگزار رمزپول: هر شخص حقوقی که با مجوز بانک مرکزی به ارائه خدمات کارگزاری حوزه رمزپول (از جمله خرید، فروش و واسطهگری مبادله) میپردازد.
نهاد امین: هر شخص حقوقی است که با مجوز بانک مرکزی به ارائه خدمات نگهداری و ذخیره امن رمزپول میپردازد.
کاربر: هر شخص حقیقی یا حقوقی که به هر شکلی از خدمات ارائهشده توسط کارگزار رمزپول یا نهاد امین استفاده میکند.
انتشار: ایجاد رمزدارایی جدید توسط هر شخص حقیقی یا حقوقی در بستر پایگاه داده اشتراکی بهصورت متمرکز یا غیرمتمرکز.
عرضه اولیه: فرآیندی است که طی آن شخص حقیقی یا حقوقی اقدام به صدور یا انتشار اولیه رمزدارایی جدید کرده و چندین واحد از آن را با اهدافی مانند تامین سرمایه، در اختیار کاربران قرار میدهد.
بانک مرکزی خودش را بهعنوان مسئول تنظیمگری و نظارت بر حوزه رمزپولها معرفی کرده است. مطابق این سند:
نقطه قوت سند سیاستگذاری را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
درخصوص سند سیاستگذاری رمزپولها میتوان ابهامات و ایرادات زیر را مطرح کرد:
۱.استفاده از هرگونه رمزدارایی (توکن اوراق بهادار، توکن کاربردی و رمزپول) به عنوان ابزار پرداخت در داخل کشور، برای تمامی اشخاص حقیقی، حقوقی و اتباع خارجی ممنوع است.
۲.بانک مرکزی فعالیت در حوزه رمزپول را برای عموم مردم توصیه نمیکند و کارگزاران رمز پول و نهادهای امین موظف هستند در راستای حمایت از حقوق مردم، از آگاهی کامل کاربران نسبت به مخاطرات و ریسکهای هرگونه مبادله، نگهداری و به کارگیری انواع رمزداراییها اطمینان حاصل کرده و عدم حمایت و ضمانت بانک مرکزی و نظام بانکی را متذکر شوند.
3.نگهداری، خرید و فروش غالب رمزپولها نیازمند پذیرش درجه بالایی از مخاطره و ریسک بازار است؛ چراکه قیمت این نوع از رمزداراییها در بازارهای جهانی معمولا نوسانات شدیدی دارد.
< نظر خود را بیان کنید >
نام و نام خانوادگی : * required
پست الکترونیک :
توضیحات : * required
< نظرات کاربران >
مطالب مشابه
جدیدترین مطالب
پربازدیدترین مطالب
وام فا ، فراهم کننده راهکار نوین در جهت اخذ سرمایه . برای اخذ سرمایه فوری می توانید با کارشناسان ما مشورت کنید.
چرا تیم وام فا؟
مرکز مشاوره سرمایه سازی وام فا با سابقه درخشان، نهاد مالی و بازرگانی تخصصی است که به ارائه انواع خدمات مشاوره مالی مبادرت می ورزد. وامفا به عنوان برترین وب سایت تخصصی مشاوره وام بانکی در کشور اقدام به اطلاع رسانی در خصوص انواع وام خرد وکلان، شرایط متقاضی، ضامنین، وثایق، نحوه دریافت وام، مدارک مورد نیاز متقاضی، پاسخ گویی به سوالات هر وام و همچنین پیشنهاد بهترین بانک در زمان موجود باتوجه به وام درخواستی هر متقاضی و همچنین بخش پذیرش و نمایش آگهی های خریداران و فروشندگان وام و ضامن وام بانکی نموده است.
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به گروه مالی وام فا میباشد.
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن